"Türlerin kökeni [Manga]"

Kitabın Adı:  Türlerin Kökeni (Manga)
Orijinal Adı:  fiu no Kigen (Japonca)
Yazarı: Charles Darwin
Mangalaştıran: East Press
Çeviren: H. Can Erkin
Yayınevi: Yordam Yayınları
Türü: Manga, Bilim, Biyografi
Sayfa Sayısı: 192 Sayfa
Satın Al:  D&R   İdefix

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Yordam Kitap, Marx’ın manga (çizgi roman) uyarlamasından sonra bir başka çığır açıcı klasik olan Türlerin Kökeni, bilimde devrim yaratmış, binlerce yıllık tabuları yıkarak evrim biliminin temelini atmıştır. Aradan geçen 150 yılda, Darwin’in evrim teorisi ve temel eseri Türlerin Kökeni biyoloji biliminin alanından taşarak sosyal ve politik yaşamda yürüyen canlı bir tartışmanın ve saflaşmanın konusu olmaya devam ediyor.
Kapital Manga gibi yine Japon Yayınevi East Press tarafından hazırlanan Türlerin Kökeni Manga, Darwin’in yaşam öyküsünü, Galgapos Adaları’na uzanan ünlü yolculuğunu biyoloji biliminde devrim yaratan Türlerin Kökeni ile iç içe anlatıp öyküleştiriyor.

Yorum
Charles Darwin’in yazmış olduğu ve East Press tarafından mangalaştırılan “Türlerin Kökeni” bize Charles Darwin’in gençliğinden ölümüne kadar olan hayatını ve bu süreç içerisinde Charles Darwin’in araştırma tutkusunu ve “Türlerin Kökeni” adlı kitabının ortaya çıkışını, toplumun tepkilerini ve övgülerini de gözler önüne seriyor.

Genel olarak blogumu takip edenler bilirler ki ben genellikle biyografik manga okumayı çok sevenlerdenim ve şunu da belirtmeliyim ki bu kitap benim bu zamana kadar okuduğum en güzel biyografik eser ve en iyi şekilde mangalaştırılmış bir başyapıt.

Bu eseri okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada seri kitapları arasında bu benim okuduğum 3.kitaptı, Dilerseniz serinin diğer kitaplarına yordam yayınlarının sitesinden ulaşabilirsiniz.

Puanlama:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠