Death Note - Bir Başka Defter Los Angeles BB Cinayetleri



Kitabın Adı: Death Note: Bir Başka Defter - Los Angeles BB Cinayetleri
Orijinal Adı: Death Note – Another Note Los Angeles BB Renzoku Satsujin
Yazarı: Nisio İsin, Tsugumi Ooba, Takeşi Obata
Çeviren: Hasan Nas
Yayınevi: Akılçelen Kitaplar Yayınları
Türü: Polisiye, Gizem
Sayfa Sayısı: 179
Satın Al: Arkadaş || D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Los Angeles bir dizi seri cinayete sahne oluyor. Ünlü dedektif L, BB Cinayetleri olarak anılan ve belli bir düzen doğrultusunda işlenen bu karmaşık cinayet vakalarını çözmek için iş başında ve Naomi isminde bir eski FBI ajanı da bu tüyler ürpertici cinayetlerin çözülmesi için L’ye yardım ediyor.

Ve Death Note’dan alışkın olduğumuz üzere, ne hiçbir şey göründüğü gibi ne de işler giderek kolaylaşıyor.

Death Note: Bir Başka Defter, heyecan dolu bir polisiye.

Yorum
DİKKAT!

BU YORUMUMU LÜTFEN DEATH NOTE SERİSİNİ OKUMAMIŞ OLANLAR OKUMASIN,ZİRA ONLAR İÇİN SPOİLER İÇEREBİLİR.
Acar dedektifimiz yine iş başında. Death Note adlı manga serisini okuyanlar L’nin nasıl öldüğünü bilirler. Ve nasıl üzüldüğümüzü! Yazar da bu yüzden bize bir iyilik yaparak Death Note manga serisinin ilk kitaplarında okuduğumuz ve belirsiz şekilde ölen Dedektif Naomi Misora ile L’nin bir olay için karşılaşmalarını anlatıyor bize. Açıkçası manga şeklinde olmayıp da roman şeklinde yazılmış olması benim ayrı bir hoşuma gitti. Bu arada kitabı okurken bir kez daha şunu fark ettim ki, ben yazarımız Tsugumi Ooba’nın zekasına bayılıyorum. Adam öyle bir kurgulayıp yazıyor ki beni zekasıyla binlerce kez şaşırtıyor. Şayet henüz dikkat yazmama rağmen manga serisini okumadan bu yorumumu okuduysanız kesinlikle sizlere de manga serisini ve bu kitabı tavsiye ederim. Kitabımızın konusuna daha detaylı değinirsek eğer;
Los Angeles Polis Departmanı’nda çalışan Naomi Misora izne ayrılmıştır ya da, kısaca, açığa alınmıştır. Bu arada Los Angeles da adı “Kapalı Kapı Cinayeti” veya “Saman Bebek Cinayetleri” olarak geçen üç cinayet işlenmiştir. Cinayetleri işleyen Beyond Birthday (BB) adındaki biridir, ama bunu henüz kimse bilmemektedir. Bir gün Misora mail kutusunda arkadaşından gelen bir mail ile karşılaşır, ama mesaj yazan L’dir ve ondan bu cinayet konusunda yardım istemektedir. Ellerinde olan tek ipucu ilk cinayetten 9 gün önce polis departmanına gönderilmiş bir bulmacadır. Başka bir şey ise; katil öldürdüğü ilk kişinin duvarına dört saman bebek çakmıştır ve bu sayı giderek düşmektedir ki bu da, bir cinayet daha işleneceğini göstermektedir. Şimdi Mizora L’ye yardım edip açığa alınmasının nedenini unutturmak istemektedir. İlk cinayeti araştırırken de maktulün yatağının altından Rue Ruyazaki adında başka bir dedektif çıkacak ve bu ikisi birbirine yardım edecektir. Yalnız bu dedektif çok sinir bozucudur.
Evet, ilk başta da dediğim gibi kesinlikle tavsiye ederim. Alın Okuyun!

"Önemli olan sayı değil kalitedir. Mümkün mertebe kendin gibi düşünen kişilerin gözlerinden görmeye çalışmaktır." (Sayfa:37)

"Daha sağlam adımlar atabilmek için bastığımız yerleri kuvvetlendirmeliyiz." (Sayfa: 106)

"Onaylayacaksanız onaylayabilecek kadar kanıtınız; reddecekseniz de bir o kadar dayanağınızın olması gerekir." (Sayfa:120)

"Kökü kuruyan ağaç meyve vermez." (Sayfa: 143)

"Aç gözlülük, dibi olmayan bir kuyuya benzer. O yüzden insanların verdiğiyle yetinip, emeklerini taktir etmelisin." (Sayfa: 166)

 Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠