"Uçan Şato"


Kitabın Adı: Uçan Şato
Orijinal Adı: Castle in the Air
Yazarı: Diana Wynne Jones
Çeviren: Cihan Karamancı
Yayınevi: İthaki Yayınları
Türü: Fantastik Macera, Gizem
Sayfa Sayısı: 248
Seri Adı: Yürüyen Şato II. Kitap
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
“Hayal gücünüzü ve aklınızı şenlik alanına çeviren büyüleyici bir oyun…” Kirkus Reviews

ABDULLAH’IN HAYALLERİ GERÇEK OLUYOR!
Yürüyen Şato’nun yaratıcısı Diana Wynne Jones’un güçlü kaleminden çıkan yepyeni bir maceraya hazır mısınız?
Genç tüccar Abdullah’ın sıradan hayatı, bir yabancının kendisine sihirli bir halı satmasıyla birlikte altüst olur. Öyle ki, Abdullah hayallerini kurduğu hayatın tam ortasına düşer. Bir gece muhteşem bir bahçede uyanır ve hayallerinin kızı Gece Çiçeği’yle tanışır. Ancak, görür görmez aşık olduğu bu güzeller güzeli prenses kötü bir cin tarafından Abdullah’ın gözleri önünde kaçırılır. Böylece kahramanımız macera dolu bir takibe başlar.
Bu öyle bir maceradır ki, bir sürü sıradışı karakter de işin içine girer: aksi bir sihirli halı, sinirli bir şişe cini, sahtekar bir asker ve dik kafalı bir kara kedi. Acaba bu renkli tayfa kötü cinin gizemli evini bulup prenseslerle dolu şatoyu kurtarabilecek midir?

“Yürüyen Şato’nun devamı niteliğindeki bu coşkulu roman,mizahi öğeleri ve heyecanıyla bir önceki romanı aratmıyor.” ALA Booklist

Yorum

Bir önceki yorumunda serinin birinci kitabına hayran olduğumu belirttiğim gibi Yürüyen Şato serisinin ikinci kitabı olan bu kitabı da, elimden düşüremedim. Konu olarak biraz –tamam baya- Simbad ve Yürüyen Şato karışımı olmuş diyebilirim rahatlıkla. Öyle ki, temada çöl, cin ve sihirli halı üçlemesi açıkça mevcut. Fantastik öğelerin yanında yine o mizahi öğelerden vazgeçilmemiş kitabımızın konusuna gelirsek eğer; Abdullah’a babasından kilim dükkanı dışında hiçbir şey miras kalmamıştır. Bütün miras Abdullah babasının birinci eşine ve ailesine kalmıştır. Babası ona Abdullah hakkındaki bir kehanet yüzünden hiçbir şey bırakmamıştır. Bir gün Abdullah’ın kilim çadırından içeri eski bir kilimle bir adam gelir ve ona 500 altın sikkeye karşılık bu halının sihirli olduğunu söyleyerek satmaya çalışır ve Abdullah uzun pazarlık sonucunda bu halıyı 201 altın sikkeye alır. Günlerden bir gün Abdullah halının üzerinde uyuduğunda kendini bir anda bir sarayda bulur. Bu saray ona rüyalarındaki bir yer gibi göründüğü için karşısında prenses Gece Çiçeği’ni görünce ona prens olduğunu söyler ve daha sonra bunun bir rüya olmadığını anlayan Abdullah, prensese aşık olur. Keza prenseste öyle. İkisi kaçıp evleneceği ve Abdullah prens olmadığını söyleyeceği zaman kötü bir cin prensesi kaçırır ve suç o sırada saray bahçesinde olan Abdullah’a kalır. Artık o bir suçludur. Bu sırada Abdullah prensesinde bir kehanetle doğduğunu öğrenecektir. Prenses, babasında sonra ilk gördüğü erkekle evlenecektir, ama babası onu başka bir krallığın prensiyle evlendirmek istemektedir. Abdullah kimseyi prensesi kaçırmadığına inandıramadığı için hapisten kaçarak tek başına prensesi bulmaya çalışacağı bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta birkaç da dost edinecektir, ama bu pekte kısa olmayan bir yolculuktur ve bu dostlar biraz problemlidir.

Puanlama:


2 yorum:

  1. Howl'un Yürüyen Şato'sunu çok sevmiştim, seri olduğunu bilmiyordum, ilginç, paylaşımınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir seri kitabı. Serinin üçüncü kitabı ise; "Sihirli Ev" adlı kitap. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim bu arada.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠