"Yıldızlar"



Kitabın Adı: Yıldızlar
Yazarı: Can Dündar
Yayınevi: Can Yayınları
Türü: Biyografi, Araştırma, Dram, Komedi
Sayfa Sayısı: 260
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Tarkan, Yılmaz Erdoğan, Süreyya Ayhan, Özcan Deniz, Yıldız Tilbe, Mehmet Çağatay, Hülya Avşar, Orhan Pamuk, Şebnem Ferah, Cem Yılmaz, İbrahim Tatlıses, Mazhar Alanson, Tarık Akan, Cem Karaca, Sibel Kekilli, İskender Çolak, Kadir İnanır, Behçet Nacar, Erman Toroğlu, Yaşar Nuri Öztürk

Onlar ahir zaman suretleri… Günümüzün Şöhretleri… Kimini puslu bir camın ardından gördüm, kimini bir kahin küresinin aynasından… Kimiyle bir golf arabasında, kimiyle motosiklet selesinde konuştum, kimiyle dertleştim sabaha kadar, kimiyle gıyabında çekiştirdim. Bir samanyoluydu baktığım; kimi yıldız yeni yeni parlıyordu, kimi kayıp gitmişti bile… Çoğu, en parlak döneminde yansıdı kitaba, asıl önemlisi, Türkiye’nin bir başka yüzünü gördüm, her baktığımda yıldızlara…

Yorum

Oldum olası biyografi kitaplarını sevmişimdir. Bu kitapta benim az da olsa sevdiklerimden oldu. Az diyorum, çünkü; tek bir kişi üzerine değil de bir çok sanatçı, yazar, futbolcu vb. meslek gruplarından tanınmış simalara değiniliyor bu kitapta. Bir yıl önce  ( 17 Temmuz 2015 – Fişi hala kitabın arasındaydı) almış olduğum bu kitabı okurken kah güldüm, kah ağladım ve bazen de sinirlendim. (Erkeklerin geri kalmış düşüncelerinden) Kitabın içerisinde kısa bir süre önce vefat eden Yaşar Nuri Öztürk de var,  porno yıldızı Sibel Kekili de. Genel olarak güzel bir kitaptı, ama yazarın kapalı bayanlara başını açtırma sevdası da beni deli etti. Zannetmiyorum ki kendi isteğiyle kapanan bir bayan başını açıp tülbendini, eşarbını havada sallasın. Dediğim gibi seveceğiniz kadar yerebileceğiniz de bir kitap. Takdir sizin.

Kitaptan bir alıntı (İskender Çolak’ın hatırası - Sayfa: 209):

Kendisi hapisteyken yaşadığı bir olay.
“Antep’te meşhur Çolak Cimo var. Yirmi sene hapis yatmış, çok cezaevi görmüş. Günü doluyor. Çıkacak. Yatağını toplatmıyor.

‘Niye Cimo Dayı?’ diye soruyorlar
‘Dışarıda bir namussuz var, onu vurup geleceğim,’ diyor.
‘Yahu Cimo Dayı, Sinop, Edirne yattın, yatmadığın cezaevi kalmadı, bırak artık…’
‘Yok vuracağım,’ diyor.
Bir hafta sonra geliyor, ‘Benim yatağı verin,’ diye…
‘Ne oldu Cimo Dayı, hani bir namussuzu vurup gelecektin,’ diyorlar, ‘Yahu,’ diyor, ‘Yirmi sene önce namussuz bir taneydi, şimdi bütün ülke namussuz dolmuş, hangi biriyle uğraşayım. Verin siz benim yatağımı.’”

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠